Frisse Focus spel

 

 

Frisse Focus bordspel

Reflecteer met plezier en werk aan een cultuur waar groeimindset de boventoon voert

Frisse Focus is een intervisietool in spelvorm die op een speelse en krachtige manier het plezier in groeien stimuleert en ondersteunt. 

Vanuit deze (groei-)mindset kan persoonlijk leiderschap zich effectief ontwikkelen, worden (mentale) wendbaarheid en veranderkracht vergroot en werkt je team met plezier aan een cultuur waar ‘groeimindset’ de boventoon voert.

De tool bestaat uit gestructureerde stappen die op twee manieren doorlopen kunnen worden:

  • In de korte versie is Frisse focus een instrument om op effectieve wijze terug te blikken op het eigen gedrag van vandaag, om morgen direct al de gewenste ontwikkeling in of voort te kunnen zetten. 
  • De verdiepende versie biedt de mogelijkheid om, met breinkennis als basis, toekomstgericht te evalueren op het eigen gedrag in de beroepspraktijk. Het biedt handvatten om duurzaam gedrag (verder) te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap, mindset- en teamontwikkeling. 

Dit spel komt het best tot zijn recht wanneer het wordt gespeeld met 3 tot 6 personen. De korte versie kan heel gemakkelijk aan het eind van de werkdag worden ingezet (bij voorkeur minimaal 1x per week) en de verdiepende versie bijvoorbeeld tijdens een teambijeenkomst.

Frisse Focus kaartspel

Met dit kaartspel maak je inzichtelijk welke drijfveren een rol spelen in huidige (werk-)relaties, situaties en gedragingen. Het is ondersteunend aan het analyseren van gedrag van jezelf en van anderen en helpt om gewenst gedrag te ontwikkelen. 

De afbeeldingen op de kaarten bestaan uit een combinatie van waarden, uitspraken en talenten.

Het kaartspel komt het best tot zijn recht in combinatie met het bordspel Frisse Focus.

Frisse Focus Train de Trainer 

Wanneer je Frisse Focus zelfstandig wilt gebruiken om groei en plezier te stimuleren in je team of bij je coachklanten kun je een ´train de trainer´ dag volgen. Tijdens deze dag krijg je theoretische achtergrond over de werking van het brein, de vijf breintypes en je oefent in het begeleiden van het spel. 

Benieuwd naar hoe zo'n Train-de-trainerdag eruit ziet? Dat lees je hier in onze blog.

Workshop kennis maken met Frisse Focus

Ben je nieuwsgierig naar onze Frisse Focus? In deze workshop kun je kennis maken met zowel kaart- als bordspel. De workshop kan zowel live als online georganiseerd worden. 

Groeneveld & Van Diest biedt trainingen aan die passen bij jouw vraag. Wil je er eens vrijblijvend over praten? 

Neem dan contact op