Training brein breinkennis

Diensten

 

 

Onze diensten

Breinkennis als sleutel voor gedragsverandering

Misschien herken je dit?
Medewerkers die lijken vast te raken, op hun tandvlees lopen. Of vastgeroest lijken te zitten in hun manier van werken; Zo doen we het nu eenmaal!. Nog onvoldoende in staat zijn te kunnen of te willen veranderen. Je wilt met je organisatie met de tijd mee, zodat je dienstverlening blijft aansluiten bij wat er van jouw organisatie verwacht wordt.

En bij jou gebeurt er mogelijk hetzelfde. Geleid door de waan van de dag en de niet mee bewegende collega’s zorgen ervoor dat je alleen aan je korte termijn doelstellingen werkt en nog niet genoeg toe komt aan het bouwen aan een lange termijn visie en strategie.

Hoe zou het zijn om het plezier op de werkvloer en in je team weer terug te krijgen? Te werken in een cultuur waar een ‘groeimindset’ de boventoon voert? Wat kan er wel? Hoe komen we een stapje verder? Een groeimindset is gericht op ontwikkeling vanuit effectief persoonlijk leiderschap.

Met onze coaching en trainingen werken we toe naar persoonlijk leiderschap. Een duurzame gedragsverandering. Door te leren hoe het brein werkt en hoe je kunt denken en communiceren vanuit de groeimindset, maken we deze gedragsverandering makkelijk.

Met effectief persoonlijk leiderschap naar een beter resultaat!

 

Ons programma

Breinlab

De basistraining voor elke organisatie. In deze training onderzoekt elke deelnemer welk breintype hij is. We leggen uit wat dit betekent voor gedrag, gedachten en communicatie en hoe zich dat onderling in een team verhoudt. Deze training is uit te breiden met ‘Frisse Focus’, een unieke intervisie tool in de vorm van een bordspel en een verkorte analyse waarmee de organisatie snelle stappen kan zetten in de ontwikkeling naar een groeimindset.

Teamtraining

Gedragsverandering vraagt oefenen, oefenen, oefenen. Na het Breinlab en de daaruit volgende analyse bieden we een maatwerktraject aan voor teamtraining, altijd inclusief het management. Aan de hand van casuïstiek en met behulp van de intervisietool ‘Frisse Focus' werken we, snel, vrij van oordelen en met humor, aan het verstevigen van de groeimindset. 

Coaching

Optimaal resultaat bereik je met de aanvulling van individuele coaching. In persoonlijke gesprekken ontwikkelen we vaardigheden die leiden tot effectief persoonlijk leiderschap. Coaching wordt ook ingezet  om eigen groeimindset trainers binnen de organisatie op te leiden.

Waarom Groeneveld & van Diest?

Gedrag wat past bij effectief persoonlijk leiderschap kan ontwikkeld worden. Het vraagt onder andere oefening en doorzettingsvermogen. Wij hechten daarom groot belang aan vrijheid in de keuze of je dit wil leren, veranderen wilt. Pas als je van binnen uit de behoefte voelt om regie te pakken op jouw ontwikkeling leer je  makkelijk en met plezier.

Met kennis en inzicht over hoe het brein leert en ontwikkelt, wordt veranderen leuker en makkelijker. Na ons Breinlab (de basis van ons programma) heb je geen excuus meer om NIET te leren en te veranderen.

Met een lach door de waan van dag!

Als er gelachen wordt, maakt het brein maakt toffe stofjes aan, zoals dopamine, oxytocine. Met een lach is er ruimte om te groeien. In ons programma maken we gebruik van werkvormen, die humor en plezier garanderen. We maken graag gebruik van theater om bijvoorbeeld gedrag vanuit onze ´Breintypes´ in situaties te laten zien en ervaren. Reflectie waarbij je heerlijk om jezelf kunt lachen vanuit herkenning.

 

Reacties van deelnemers:

 • 'Er wordt eerder een vraag gesteld dan een oordeel gegeven'’
 • ‘Ik zie dat medewerkers niet meer wachten met het uitvoeren van een minder leuke taak'; 
 • 'Na bijvoorbeeld een incident wordt er ruimte gemaakt om even je hart te luchten';
 • ‘Na één middag Breinlab weet ik nu óók nog hoe ik met mijn puber om moet gaan. En dat was niet eens de bedoeling;
 • 'Dit is leuk!'
 • ‘Twee aardige vaardige wijven’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groeneveld & Van Diest biedt trainingen aan die passen bij jouw team. Wil je er eens vrijblijvend over praten? 

Neem dan contact op

Thema’s tijdens de teamtraining zijn:

 • Het gebruiken van breinkennis om voort te bouwen op effectieve werkrelaties;
 • Het vergroten van eigenaarschap en persoonlijke ontwikkeling;
 • Communicatie onderling, met klanten en/of de organisatie;
 • Het ontwikkelen van een gezamenlijke visie, missie en teamdoelen;
 • Het kennen en gebruiken van elkaars kwaliteiten;
 • Als laatste en tegelijkertijd een heel belangrijke;
 • Plezier in het werk.