Conny Groeneveld Joke van Diest

Over ons

 

 

Over Groeneveld & Van Diest

Wij zijn Conny Groeneveld (l) en Joke van Diest (r). Beiden jaren werkzaam in coaching en training. Sinds een aantal jaar zijn wij als duo met veel plezier werkzaam in training en coaching van teams, door middel van breinkennis. 

Conny Groeneveld

Joke van Diest

Over Conny

Ontwikkeling en groei zijn belangrijke waarden in mijn leven. Hoe mooi is het dat ik er mijn werk van heb mogen maken om teams en individuele professionals het beste uit zichzelf te laten halen, zowel in de zorg- en onderwijssector als daarbuiten? In mijn handelen hecht ik aan de uitspraak van Roosevelt: “People don't care how much you know, until they know how much you care”.

Ik ervaar dat het toepassen van breinkennis enorm ondersteunend is aan het vertrouwenwekkend en ontwikkelgericht kunnen denken en handelen naar zowel jezelf als de ander, of die ander nu een collega, medewerker, leerling, zorgvrager, buurman of je eigen kind is.
Het is inspirerend en fijn om samen met Joke bij te dragen aan betekenisvolle leer- en verandertrajecten in organisaties en bedrijven.

Over Joke

Mensen en verhalen, dat heeft me altijd bezig gehouden. Zowel in de gezondheidszorg waarin ik werkte met kwetsbare ouderen als in het onderwijs met pubers en jong volwassenen. Een grote drijfveer in mijn leven is anderen ondersteunen in hun ontwikkeling. De rode draad is het beïnvloeden van het beeld dat je van jezelf hebt en wat anderen van jou hebben. De opleiding Mindset met kennis over hoe het brein leert, van het Mindset instituut, heeft hierin een boost gegeven.

Ieder mens heeft een verhaal en vertelt dit door zijn/haar manier van omgaan met zichzelf en anderen. Als je dit anders wil, omdat jouw verhaal en het effect op je gedrag wat anders oplevert dan je bedoeling is, kun je met behulp van inzicht over hoe het brein werkt stappen maken naar verandering. Hoe mooi is het als ik daarin een paar stappen mag meelopen?

We zijn – naast deskundig – open, nieuwsgierig, verbindend, speels, duidelijk, energiek, wijs, sensitief en krachtig. We hopen binnenkort jouw team te mogen helpen!

Bekijk hoe!   

Over het brein

Stel: je wilt iets nieuws leren of juist afleren, en je begint er vol goede moed aan maar na een poosje raak je gefrustreerd. Het is moeilijker dan je denkt of je denkt bij voorbaat al dat je het niet kan. Herken je dit?

 Lees meer


Waarom Groeneveld & van Diest?

Gedrag wat past bij effectief persoonlijk leiderschap kan ontwikkeld worden. Het vraagt onder andere oefening en doorzettingsvermogen. Wij hechten daarom groot belang aan vrijheid in de keuze of je dit wil leren, veranderen wilt. Pas als je van binnen uit de behoefte voelt om regie te pakken op jouw ontwikkeling leer je  makkelijk en met plezier.

Met kennis en inzicht over hoe het brein leert en ontwikkelt, wordt veranderen leuker en makkelijker. Na ons Breinlab (de basis van ons programma) heb je geen excuus meer om NIET te leren en te veranderen.

Met een lach door de waan van dag!

Als er gelachen wordt, maakt het brein maakt toffe stofjes aan, zoals dopamine, oxytocine. Met een lach is er ruimte om te groeien. In ons programma maken we gebruik van werkvormen, die humor en plezier garanderen. We maken graag gebruik van theater om bijvoorbeeld gedrag vanuit onze ´Breintypes´ in situaties te laten zien en ervaren. Reflectie waarbij je heerlijk om jezelf kunt lachen vanuit herkenning.
 

Waarom Groeneveld & van Diest