10 voordelen van een groeimindset

Iedereen heeft een groeimindset en een vaste mindset. We switchen soms van de ene naar de andere mindset, afhankelijk van de situatie. Daar waar een vaste mindset je vooral belemmert in het dagelijks leven, biedt een groeimindset juist veel voordelen. Welke dat zijn, lees je hieronder. 

Switchen naar een groeimindset levert veel op

Mensen die kunnen switchen naar een groeimindset:

  1. Zijn flexibeler. Ze bewegen beter mee bij veranderingen en voelen verandering niet als een bedreiging.
  2. Hebben plezier in leren. Ze willen blijven leren, kennis opdoen en nieuwe dingen proberen.
  3. Geven niet op, maar gaan door totdat het gelukt is. Als je iets (nog) niet kunt, kan je het leren. Ze willen graag het maximale uit zichzelf halen, en weten dat het proces hiernaar toe niet altijd makkelijk is.
  4. Staan open voor feedback. Het is een kans om na te denken over wat zij kunnen veranderen, verbeteren en waar verdere groei mogelijk is.
  5. Hebben meer zelfvertrouwen. Ze durven zich kwetsbaar op te stellen en meer zichzelf te zijn. Iets of iemand hoeft niet perfect te zijn!
  6. Durven om hulp te vragen, want daar leren ze van. Ze zien het niet als een teken van gebrek aan capaciteit. Door hulp te vragen kom je beter en sneller vooruit.
  7. Laten zich graag inspireren door anderen. Het succes van anderen wordt niet als een bedreiging gezien, maar als een stimulans.
  8. Werken graag samen en zoeken actief de verbinding. Ze zien samenwerken als iets waar iedereen beter van wordt. Je kan leren van anderen en leren met anderen.
  9. Durven fouten te maken. Ze zien fouten als lessen, zodat het de volgende keer beter gaat. Iets hoeft niet perfect te zijn. Stralend falen noemen wij dat 🙂
  10. Nemen verantwoordelijkheid voor hun acties en keuzes, ook als ze niet het gewenste resultaat hebben. Ze geven anderen hier niet de schuld van. 

Een groeimindset is te ontwikkelen

Mindsets zijn te veranderen en een groeimindset is te ontwikkelen. Dat is goed nieuws toch?
Daarover lees je alles in de blog: mindsetontwikkeling: vaste mindset en groeimindset. Het is hierbij belangrijk om te ‘proberen’, niet te focussen op het eindresultaat maar vooral op de inzet. Daar zit de groei!

Aan de slag met je team?

We bieden diverse traingen aan die we op maat kunnen samenstellen. Neem daarvoor contact met ons op.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel dan dit bericht!